Blog

 • Blog

  Fotobehang

  Fotobehang is een geweldig product voor in huis of op kantoor waardoor je makkelijk en snel een saaie ruimte kan veranderen in een sfeervolle plek. Heb je last van galm in de ruimte? Denk dan eens aan geluidsabsorberende panelen voor een gepersonaliseerde uitstraling.

  Interieur trends:
  Fotobehang zorgt ervoor dat je met alle woontrends mee kunt waaien. Ben jij een bepaalde trend zat of wil je juist de nieuwe woontrend toepassen? Dan verwijder je zonder problemen het oude fotobehang en plaatst je weer een nieuw sfeervol thema. Zo simpel kan het zijn!

  Geef elke ruimte een compleet andere sfeer met fotobehang van een natuurlijk landschap, bloemen ect. Waan je even midden in de bergen, op een savanna waar slechts een enkele boom staat of juist op het strand. In welke omgeving voel jij je het meest thuis?

  © Photographer Jacqueline Jellema, all rights reserved

 • Blog

  Streetlife

  Zo leuk; Straatfotografie. Je hoeft niet op zoek te gaan naar een onderwerp, de onderwerpen dienen zich zelf aan. Een aparte tak van de fotografie, de zogeheten straatfotografie is een van mijn favorieten. Eigenlijk focust die zich op alles wat niet onder het kopje ”gebouwen” valt: mensen die in de rij staan om in de metro te stappen, een oud vrouwtje dat duiven voert, passanten in een winkelstraat.

 • Blog

  Gewoon mooi interieur

  Interieurfotografie

  Interieurfotografie is niet alleen voor de makelaar. Een interieur kan ook gewoon mooi zijn, zoals oude paleizen, kastelen en kathedralen die je op je vakantie tegenkomt.

  Interieurs vastleggen wijkt sterk af van andere fotografierichtingen. Als fotograaf loop je namelijk in het onderwerp. Hoe eentonig een kamer of ander interieur ook lijkt, er is altijd een hoek van waaruit hij het meest aanspreekt.

  Spanje staat al sinds jaar en dag bekend om haar gekleurde wandtegels (azulejos) en vloertegels (baldosas). Deze kleine tegeltjes maken iedere ruimte extra vrolijk en opvallend. Daarnaast staat Spanje ook bekend om de, oorspronkelijk uit Portugal afkomstige, tegels met opvallende motieven. Eeuwen geleden ontwikkelden de Mooren deze tegeltjes, waarna deze door de Portugezen en Spanjaarden over de hele wereld werden verspreid. Nog altijd zijn deze tegels zeer populair in Spanje en vind je ze in vele huizen terug.

  In de wijk El Gòtic, Barcelona, de gotische wijk is het fantastisch de portieken in te duiken. Deze mooi historisch en bijzonder trappenhuis met glazenspijlen is prachtig.
  Wat trekt jou aan om naar Barcelona te gaan?
 • Blog

  Een droom……

  Een droom voor kleding, schoenen en accessoires.

  Het daglicht stroomt naar binnen. Langzaam ontwaakt de natuur. Je hoort zachtjes de vogels zingen en door een kier zie de je eerste zonnestraal. Je ligt nog even na te soezen. Je hebt goed geslapen en bedenkt wat je zal aantrekken en loopt naar je kledingkast.

  Een droom van een inloopkast. Kastruimte heel veel kastruimte voor kleding, schoenen en accessoires. Lekker overzichtelijk.  Dit is een droomwens van vele bewoners. Een zee aan bergruimte kost niet per definitie veel geld. Ook hoeft het niet ingewikkeld te zijn en ten koste gaan van de stijl.

  Bouw je zelf de inloopkast? Of besteed het uit! Bekijk de oplossingen die mogelijk zijn.  Wil je het niet al te ingewikkeld? Kies dan voor kant-en klare kastelementen.

  Rust in je hoofd. Sorteer de kleding op kleur. Kastindelers zijn handige oplossers voor je kleding en accessoires. Ook leuke opbergdozen maken het chique.

   

   

 • Blog

  Wonen met kunst

  Kunst is een genot. Kunst kan je in vervoering brengen en inspireren en je aan het denken zetten. Schilderkunst, beeldhouwkunst, literatuur, zang, theater, grafische vormgeving, fotografie, design of zelfs de filmkunst. Iemand zei ooit dat een leven zonder kunst is als een leven zonder liefde en erotiek: het wordt gevoelloos. Vaak zit er een verhaal achter het maken. Dat maakt mij nieuwsgierig. Ik kan mij geen thuis voorstellen zonder kunst, of een leven zonder de verhalen die kunst vertelt.

  Hoe ga jij om met kunst in jouw huis?

  Kunst kun je ophangen, maar hang je te veel dingen bij elkaar dan gaat het te veel op behang lijken. Als ik ze ophang, vind ik het belangrijk dat ze qua inhoud en esthetiek een dialoog aangaan met elkaar.

  Een huis inrichten met dingen, kunst, is een ontdekkingsreis die je kunt aangaan.

 • Blog

  Vrijplaats in je tuin

  Gastenverblijf, atelier, tienerhok of werkkamer. Hoe je een tuinhuisje ook gebruikt, het is altijd handig om een paar extra m2 toe te voegen aan je woonoppervlak. Een perfecte oplossing misschien als je kampt met ruimtegebrek- en is een relatief eenvoudige manier om je huis uit te breiden.

  Heb je een extra gastenverblijf nodig en heb je ruimte over in je tuin? Dan kan een tuinhuis oplossing bieden. Extra slaapplekken voor kinderen, kleinkinderen, familie of vrienden die gezellig blijven logeren.

  Hoe leuk is het om je eigen atelier in je tuinhuis te hebben. Je schildert, je fotografeert of hebt een andere hobby die wel extra ruimte kan gebruiken. lastig wanneer je steeds alles weer direct moet opruimen. Een tuinhuis kan wellicht de oplossing bieden.

  Wil je thuiswerken en vind je het lastig aan een bureau in de woonkamer te werken, omdat je het gewoon niet fijn werken vindt wanneer je huisgenoten ook thuis zijn? Een tuinhuis kan de oplossing zijn om ongestoord te kunnen werken. Zo’n tuinhuis hoeft niet groot te zijn. Een kleine 20m2 kan al genoeg zijn.
  In de nabije toekomst zullen steeds meer mensen niet meer naar kantoor gaan, maar in hun eigen omgeving werken. Misschien zelfs jij in je eigen tuin…..

 • Blog

  Het is een keuze

  Denk je wel eens, “mijn inrichting kan wel een boost gebruiken!” Je zoektocht is een nieuwe bank. Maar hoe groot kunnen de elementen zijn? Welke kleur? Welke stijl past nu werkelijk in mijn interieur?

  Je gedachten bepalen je keuze.

  Met de juiste kleur in je hoofd stap je de eerste zaak binnen. Wat een prikkels in de winkel. Je ziet veel. Maar hoe groot mogen de elementen zijn? Welke kleur was het ook alweer? Past de stijl wel in mijn interieur? Toch niet zo gemakkelijk als dat je dacht.

  Gelukkig dat de winkeladviseur, met alle goede bedoelingen, je een gratis interieuradvies geeft. Super fijn deze extra service. Nu de keuze doordacht is gemaakt verlaat je blij de winkel. Een levertijd van zes weken neem je voor lief.

  Na 6 weken is het eindelijk zover. De oude bank er uit en de nieuwe bank er in. Maar, is dit nu de bank die je zes weken geleden hebt uitgekozen? De kleur? En; je vindt de bank wel héél groot! Hè bah! Uiteindelijk ben je helemaal niet tevreden met de nieuwe aanschaf. Hier baal je natuurlijk verschrikkelijk van. Dure aanschaf en niet het resultaat wat je had verwacht. En het matcht niet met de rest van de inrichting.

  Een troost! Je bent vast niet de eerste. Daarom mijn inrichting advies, voordat je je gaat oriënteren in de meubelzaken. Maak eerst een kleurkaart van je huidige inrichting en een plattegrond met afmetingen van de ruimte. Dit is een mooi houvast en in de winkel kun vragen of zij je gekozen bank kunnen intekenen.
  Lukt dat je allemaal niet? Schakel dan een onafhankelijk professional in.

 • Blog

  Lekker thuis

   

  Wie zijn de bewoners. Hoe willen de bewoners leven, wonen in hun huis.  Je woont al heel wat jaartjes, met je gezin, in dit huis. De kinderen waren klein of zijn in het huis geboren. Nu, jaren later,  zijn ze jonge adolescenten en willen ook een eigenplek om lekker te chillen.  Niet meer bij hun ouders op de bank. De tijden veranderen en zo ook onze behoeften.  Wel gezellig dingen met elkaar blijven doen, maar ook ’s avonds in je woonkamer kijken naar je eigen tv-programma’s of filmpje of serie op Netflix. Het wordt tijd om een plekje te creëren voor deze jonge lui. En ook aan jezelf te denken.

  Ik heb vier woon inspiratie plaatjes uitgezocht.

  Links boven: een gezellig plek voor ieder, jong en oud,  die lekker wil aanschuiven aan de keukentafel. Voor een kop koffie, thee een gesprekje  of een lekker hapje. Kies voor een ruime eettafel waar je ook lekker wat stoelen of krukjes aan kwijt kan. Het gebruik van ruwe materialen maakt het stoer. Leuk om vintage en nieuw design te combineren. Dat maakt het interieur veel persoonlijker. Kleur kun je naar eigen smaak creëren.

  Rechts boven: een serre idee met veel groen. Een plek om nog even lekker van het buiten-binnen gevoel te genieten. Om te laptoppen, je huiswerk te maken of te hobbyen of even te lezen in je favoriete tijdschrift.

  Links onder: wanneer de dagen kouder worden. En dan is het vooral heerlijk om lekker plaats te nemen bij de warme kachel of openhaard. Een kachel staalt knusheid uit. Tegenwoordig ook hele moderne varianten, milieubewuster en duurzamer materiaal. Ik zie mijzelf daar al zitten met een lekker glaasje wijn en een goed boek.

  Rechts onder: beetje strak maar toch heel gezellig deze woonkamer met de houtlookvloer, de bank met kussens, de poefjes en ronde bijzet tafeltjes, maken het knus.  De ronde vormen maken het net wat speelser. Heerlijk bankhangen en tv kijken.

   

   

 • Blog

  Blokhut

  Een paar jaar geleden ontstond het idee om een blokhut naast het huis te plaatsen. Op de plek waar nu nog niets staat, daar waar gras ligt. Hier is  ruimte om zoiets als een blokhut neer te zetten. Noem het een Tiny house.

  Het uitgangspunt van het ontwerp? Zo licht en open mogelijk. Woon en slaapgedeelte van elkaar scheiden. Kleurontwerp: muren met zachte zeetinten: zand met een beetje roze en geel en grijzigblauw.  Leuk voor logés of Bed en Beach.

  Interieurontwerp: belangrijk is wanneer je deze nieuwe uitdaging aangaat eerst na te denken over de praktische zaken. Wat wil je precies in de extra ruimte gaan doen of hebben.  Wil je behalve deze ruimte als woon en slaapgedeelte ook nog ruimte voor een bad, keukenblok en kastruimte? Maak een plan.

  Hoe ga je om met een kleine ruimte en een zoveel mogelijke efficiënte indeling. En let wel: de lichtsituatie van een ruimte wordt bepaald door de ligging.

  Maak er iets uitzonderlijks van en creëer een lekker thuisgevoel.

 • Blog

  Puur interieurontwerp

  Puur interieurontwerp

  Ik help je graag met een doordacht interieurontwerp en kleurontwerp. Door de ruimte op een subtiele maar krachtige wijze en authentieke stijl in te richten zodat jij je thuis voelt.

  Dit doen we stapsgewijs. Eerst bepalen we de functie van je ruimtes. Wat wil je bereiken met deze ruimte? Is het een kleine ruimte en wil je deze groter doen lijken. Of heb je een lage ruimte en wil je deze hoger laten lijken. Wil je juist een hele andere indeling.

  Je zit altijd vast aan de ruimte die je hebt, maar je kunt de ruimte beïnvloeden. Dat kan doormiddel van kleur en lijnen. Hoe je dat doet? Stel hier je vraag en ik zal antwoorden.

  voorstel inrichting