• Blog

  Gewoon mooi interieur

  Interieurfotografie

  Interieurfotografie is niet alleen voor de makelaar. Een interieur kan ook gewoon mooi zijn, zoals oude paleizen, kastelen en kathedralen die je op je vakantie tegenkomt.

  Interieurs vastleggen wijkt sterk af van andere fotografierichtingen. Als fotograaf loop je namelijk in het onderwerp. Hoe eentonig een kamer of ander interieur ook lijkt, er is altijd een hoek van waaruit hij het meest aanspreekt.

  Spanje staat al sinds jaar en dag bekend om haar gekleurde wandtegels (azulejos) en vloertegels (baldosas). Deze kleine tegeltjes maken iedere ruimte extra vrolijk en opvallend. Daarnaast staat Spanje ook bekend om de, oorspronkelijk uit Portugal afkomstige, tegels met opvallende motieven. Eeuwen geleden ontwikkelden de Mooren deze tegeltjes, waarna deze door de Portugezen en Spanjaarden over de hele wereld werden verspreid. Nog altijd zijn deze tegels zeer populair in Spanje en vind je ze in vele huizen terug.

  In de wijk El Gòtic, Barcelona, de gotische wijk is het fantastisch de portieken in te duiken. Deze mooi historisch en bijzonder trappenhuis met glazenspijlen is prachtig.
  Wat trekt jou aan om naar Barcelona te gaan?
 • Blog

  Wonen met kunst

  Kunst is een genot. Kunst kan je in vervoering brengen en inspireren en je aan het denken zetten. Schilderkunst, beeldhouwkunst, literatuur, zang, theater, grafische vormgeving, fotografie, design of zelfs de filmkunst. Iemand zei ooit dat een leven zonder kunst is als een leven zonder liefde en erotiek: het wordt gevoelloos. Vaak zit er een verhaal achter het maken. Dat maakt mij nieuwsgierig. Ik kan mij geen thuis voorstellen zonder kunst, of een leven zonder de verhalen die kunst vertelt.

  Hoe ga jij om met kunst in jouw huis?

  Kunst kun je ophangen, maar hang je te veel dingen bij elkaar dan gaat het te veel op behang lijken. Als ik ze ophang, vind ik het belangrijk dat ze qua inhoud en esthetiek een dialoog aangaan met elkaar.

  Een huis inrichten met dingen, kunst, is een ontdekkingsreis die je kunt aangaan.