• Blog

  Gewoon mooi interieur

  Interieurfotografie

  Interieurfotografie is niet alleen voor de makelaar. Een interieur kan ook gewoon mooi zijn, zoals oude paleizen, kastelen en kathedralen die je op je vakantie tegenkomt.

  Interieurs vastleggen wijkt sterk af van andere fotografierichtingen. Als fotograaf loop je namelijk in het onderwerp. Hoe eentonig een kamer of ander interieur ook lijkt, er is altijd een hoek van waaruit hij het meest aanspreekt.

  Spanje staat al sinds jaar en dag bekend om haar gekleurde wandtegels (azulejos) en vloertegels (baldosas). Deze kleine tegeltjes maken iedere ruimte extra vrolijk en opvallend. Daarnaast staat Spanje ook bekend om de, oorspronkelijk uit Portugal afkomstige, tegels met opvallende motieven. Eeuwen geleden ontwikkelden de Mooren deze tegeltjes, waarna deze door de Portugezen en Spanjaarden over de hele wereld werden verspreid. Nog altijd zijn deze tegels zeer populair in Spanje en vind je ze in vele huizen terug.

  In de wijk El Gòtic, Barcelona, de gotische wijk is het fantastisch de portieken in te duiken. Deze mooi historisch en bijzonder trappenhuis met glazenspijlen is prachtig.
  Wat trekt jou aan om naar Barcelona te gaan?
 • Blog

  Een droom……

  Een droom voor kleding, schoenen en accessoires.

  Het daglicht stroomt naar binnen. Langzaam ontwaakt de natuur. Je hoort zachtjes de vogels zingen en door een kier zie de je eerste zonnestraal. Je ligt nog even na te soezen. Je hebt goed geslapen en bedenkt wat je zal aantrekken en loopt naar je kledingkast.

  Een droom van een inloopkast. Kastruimte heel veel kastruimte voor kleding, schoenen en accessoires. Lekker overzichtelijk.  Dit is een droomwens van vele bewoners. Een zee aan bergruimte kost niet per definitie veel geld. Ook hoeft het niet ingewikkeld te zijn en ten koste gaan van de stijl.

  Bouw je zelf de inloopkast? Of besteed het uit! Bekijk de oplossingen die mogelijk zijn.  Wil je het niet al te ingewikkeld? Kies dan voor kant-en klare kastelementen.

  Rust in je hoofd. Sorteer de kleding op kleur. Kastindelers zijn handige oplossers voor je kleding en accessoires. Ook leuke opbergdozen maken het chique.

   

   

 • Blog

  Het is een keuze

  Denk je wel eens, “mijn inrichting kan wel een boost gebruiken!” Je zoektocht is een nieuwe bank. Maar hoe groot kunnen de elementen zijn? Welke kleur? Welke stijl past nu werkelijk in mijn interieur?

  Je gedachten bepalen je keuze.

  Met de juiste kleur in je hoofd stap je de eerste zaak binnen. Wat een prikkels in de winkel. Je ziet veel. Maar hoe groot mogen de elementen zijn? Welke kleur was het ook alweer? Past de stijl wel in mijn interieur? Toch niet zo gemakkelijk als dat je dacht.

  Gelukkig dat de winkeladviseur, met alle goede bedoelingen, je een gratis interieuradvies geeft. Super fijn deze extra service. Nu de keuze doordacht is gemaakt verlaat je blij de winkel. Een levertijd van zes weken neem je voor lief.

  Na 6 weken is het eindelijk zover. De oude bank er uit en de nieuwe bank er in. Maar, is dit nu de bank die je zes weken geleden hebt uitgekozen? De kleur? En; je vindt de bank wel héél groot! Hè bah! Uiteindelijk ben je helemaal niet tevreden met de nieuwe aanschaf. Hier baal je natuurlijk verschrikkelijk van. Dure aanschaf en niet het resultaat wat je had verwacht. En het matcht niet met de rest van de inrichting.

  Een troost! Je bent vast niet de eerste. Daarom mijn inrichting advies, voordat je je gaat oriënteren in de meubelzaken. Maak eerst een kleurkaart van je huidige inrichting en een plattegrond met afmetingen van de ruimte. Dit is een mooi houvast en in de winkel kun vragen of zij je gekozen bank kunnen intekenen.
  Lukt dat je allemaal niet? Schakel dan een onafhankelijk professional in.

 • Blog

  Hup in de pen

  Hup in de pen.

  Vaak denk ik laat ik een blog schrijven. Dingen delen met anderen lezers, geïnteresseerden in design, kunst, interieur, leuke winkels, gezellige steden ect.

  Misschien is het leuk en interessant om te bloggen over hoe ideeën tot stand komen in de ontwerpen, te inspireren. Of weetjes uit te wisselen. Waar kun je dat mooie meubelstuk, design, kunst of winkel vinden.  Lijkt je dat leuk? Laat mij dat weten. Ik zou zeggen ‘Hup in de pen!’