• Blog

  Lekker thuis

   

  Wie zijn de bewoners. Hoe willen de bewoners leven, wonen in hun huis.  Je woont al heel wat jaartjes, met je gezin, in dit huis. De kinderen waren klein of zijn in het huis geboren. Nu, jaren later,  zijn ze jonge adolescenten en willen ook een eigenplek om lekker te chillen.  Niet meer bij hun ouders op de bank. De tijden veranderen en zo ook onze behoeften.  Wel gezellig dingen met elkaar blijven doen, maar ook ’s avonds in je woonkamer kijken naar je eigen tv-programma’s of filmpje of serie op Netflix. Het wordt tijd om een plekje te creëren voor deze jonge lui. En ook aan jezelf te denken.

  Ik heb vier woon inspiratie plaatjes uitgezocht.

  Links boven: een gezellig plek voor ieder, jong en oud,  die lekker wil aanschuiven aan de keukentafel. Voor een kop koffie, thee een gesprekje  of een lekker hapje. Kies voor een ruime eettafel waar je ook lekker wat stoelen of krukjes aan kwijt kan. Het gebruik van ruwe materialen maakt het stoer. Leuk om vintage en nieuw design te combineren. Dat maakt het interieur veel persoonlijker. Kleur kun je naar eigen smaak creëren.

  Rechts boven: een serre idee met veel groen. Een plek om nog even lekker van het buiten-binnen gevoel te genieten. Om te laptoppen, je huiswerk te maken of te hobbyen of even te lezen in je favoriete tijdschrift.

  Links onder: wanneer de dagen kouder worden. En dan is het vooral heerlijk om lekker plaats te nemen bij de warme kachel of openhaard. Een kachel staalt knusheid uit. Tegenwoordig ook hele moderne varianten, milieubewuster en duurzamer materiaal. Ik zie mijzelf daar al zitten met een lekker glaasje wijn en een goed boek.

  Rechts onder: beetje strak maar toch heel gezellig deze woonkamer met de houtlookvloer, de bank met kussens, de poefjes en ronde bijzet tafeltjes, maken het knus.  De ronde vormen maken het net wat speelser. Heerlijk bankhangen en tv kijken.

   

   

 • Blog

  Lekker naar buiten

  Lekker naar buiten

  Nu het weer het toelaat is het fantastisch om lekker buiten te zijn.

  De prehistorische mens vlocht de wanden van zijn woningen. Nu zijn er vele leuke meubels en hippe woonaccessoires.  De naam Rotan kennen we natuurlijk allemaal.  Dat kon ik me een paar jaar geleden toch niet voorstellen. Dat rieten items en rotan meubelen weer helemaal hip zouden worden.

  Rotan is een materiaal dat komt van de rotanpalm, Calamus rotang. Het komt in de subtropen voor als een erg lange liaan. Er zijn heel wat verschillende typen rotan. Van de geoogste stengels worden door vlechttechnieken bijvoorbeeld manden en meubelen gemaakt. Voor meer sfeer in de tuin kun je kiezen voor stijlvolle rieten meubels. Rieten meubels maar ook verlichting ademen het landelijke gevoel en creëren een romantische stijl.

  Super om rotan meubelen te combineren met andere natuurlijke materialen zoals leer, hout en leisteen. Maak een rotanfauteuil hip en comfortabel met een vachtje of bontje erover. Een gehaakt kleed of wollen kleed doet trouwens ook zijn werk. Rotan meubels gaan ook goed samen met bamboe artikelen en gevlochten vloerkleden.

  Ik zou zeggen ga voor rotan deze zomer!