• Blog

  Een droom……

  Een droom voor kleding, schoenen en accessoires.

  Het daglicht stroomt naar binnen. Langzaam ontwaakt de natuur. Je hoort zachtjes de vogels zingen en door een kier zie de je eerste zonnestraal. Je ligt nog even na te soezen. Je hebt goed geslapen en bedenkt wat je zal aantrekken en loopt naar je kledingkast.

  Een droom van een inloopkast. Kastruimte heel veel kastruimte voor kleding, schoenen en accessoires. Lekker overzichtelijk.  Dit is een droomwens van vele bewoners. Een zee aan bergruimte kost niet per definitie veel geld. Ook hoeft het niet ingewikkeld te zijn en ten koste gaan van de stijl.

  Bouw je zelf de inloopkast? Of besteed het uit! Bekijk de oplossingen die mogelijk zijn.  Wil je het niet al te ingewikkeld? Kies dan voor kant-en klare kastelementen.

  Rust in je hoofd. Sorteer de kleding op kleur. Kastindelers zijn handige oplossers voor je kleding en accessoires. Ook leuke opbergdozen maken het chique.

   

   

 • Blog

  Vrijplaats in je tuin

  Gastenverblijf, atelier, tienerhok of werkkamer. Hoe je een tuinhuisje ook gebruikt, het is altijd handig om een paar extra m2 toe te voegen aan je woonoppervlak. Een perfecte oplossing misschien als je kampt met ruimtegebrek- en is een relatief eenvoudige manier om je huis uit te breiden.

  Heb je een extra gastenverblijf nodig en heb je ruimte over in je tuin? Dan kan een tuinhuis oplossing bieden. Extra slaapplekken voor kinderen, kleinkinderen, familie of vrienden die gezellig blijven logeren.

  Hoe leuk is het om je eigen atelier in je tuinhuis te hebben. Je schildert, je fotografeert of hebt een andere hobby die wel extra ruimte kan gebruiken. lastig wanneer je steeds alles weer direct moet opruimen. Een tuinhuis kan wellicht de oplossing bieden.

  Wil je thuiswerken en vind je het lastig aan een bureau in de woonkamer te werken, omdat je het gewoon niet fijn werken vindt wanneer je huisgenoten ook thuis zijn? Een tuinhuis kan de oplossing zijn om ongestoord te kunnen werken. Zo’n tuinhuis hoeft niet groot te zijn. Een kleine 20m2 kan al genoeg zijn.
  In de nabije toekomst zullen steeds meer mensen niet meer naar kantoor gaan, maar in hun eigen omgeving werken. Misschien zelfs jij in je eigen tuin…..

 • Blog

  Het is een keuze

  Denk je wel eens, “mijn inrichting kan wel een boost gebruiken!” Je zoektocht is een nieuwe bank. Maar hoe groot kunnen de elementen zijn? Welke kleur? Welke stijl past nu werkelijk in mijn interieur?

  Je gedachten bepalen je keuze.

  Met de juiste kleur in je hoofd stap je de eerste zaak binnen. Wat een prikkels in de winkel. Je ziet veel. Maar hoe groot mogen de elementen zijn? Welke kleur was het ook alweer? Past de stijl wel in mijn interieur? Toch niet zo gemakkelijk als dat je dacht.

  Gelukkig dat de winkeladviseur, met alle goede bedoelingen, je een gratis interieuradvies geeft. Super fijn deze extra service. Nu de keuze doordacht is gemaakt verlaat je blij de winkel. Een levertijd van zes weken neem je voor lief.

  Na 6 weken is het eindelijk zover. De oude bank er uit en de nieuwe bank er in. Maar, is dit nu de bank die je zes weken geleden hebt uitgekozen? De kleur? En; je vindt de bank wel héél groot! Hè bah! Uiteindelijk ben je helemaal niet tevreden met de nieuwe aanschaf. Hier baal je natuurlijk verschrikkelijk van. Dure aanschaf en niet het resultaat wat je had verwacht. En het matcht niet met de rest van de inrichting.

  Een troost! Je bent vast niet de eerste. Daarom mijn inrichting advies, voordat je je gaat oriënteren in de meubelzaken. Maak eerst een kleurkaart van je huidige inrichting en een plattegrond met afmetingen van de ruimte. Dit is een mooi houvast en in de winkel kun vragen of zij je gekozen bank kunnen intekenen.
  Lukt dat je allemaal niet? Schakel dan een onafhankelijk professional in.

 • Blog

  Lekker thuis

   

  Wie zijn de bewoners. Hoe willen de bewoners leven, wonen in hun huis.  Je woont al heel wat jaartjes, met je gezin, in dit huis. De kinderen waren klein of zijn in het huis geboren. Nu, jaren later,  zijn ze jonge adolescenten en willen ook een eigenplek om lekker te chillen.  Niet meer bij hun ouders op de bank. De tijden veranderen en zo ook onze behoeften.  Wel gezellig dingen met elkaar blijven doen, maar ook ’s avonds in je woonkamer kijken naar je eigen tv-programma’s of filmpje of serie op Netflix. Het wordt tijd om een plekje te creëren voor deze jonge lui. En ook aan jezelf te denken.

  Ik heb vier woon inspiratie plaatjes uitgezocht.

  Links boven: een gezellig plek voor ieder, jong en oud,  die lekker wil aanschuiven aan de keukentafel. Voor een kop koffie, thee een gesprekje  of een lekker hapje. Kies voor een ruime eettafel waar je ook lekker wat stoelen of krukjes aan kwijt kan. Het gebruik van ruwe materialen maakt het stoer. Leuk om vintage en nieuw design te combineren. Dat maakt het interieur veel persoonlijker. Kleur kun je naar eigen smaak creëren.

  Rechts boven: een serre idee met veel groen. Een plek om nog even lekker van het buiten-binnen gevoel te genieten. Om te laptoppen, je huiswerk te maken of te hobbyen of even te lezen in je favoriete tijdschrift.

  Links onder: wanneer de dagen kouder worden. En dan is het vooral heerlijk om lekker plaats te nemen bij de warme kachel of openhaard. Een kachel staalt knusheid uit. Tegenwoordig ook hele moderne varianten, milieubewuster en duurzamer materiaal. Ik zie mijzelf daar al zitten met een lekker glaasje wijn en een goed boek.

  Rechts onder: beetje strak maar toch heel gezellig deze woonkamer met de houtlookvloer, de bank met kussens, de poefjes en ronde bijzet tafeltjes, maken het knus.  De ronde vormen maken het net wat speelser. Heerlijk bankhangen en tv kijken.

   

   

 • Blog

  Blokhut

  Een paar jaar geleden ontstond het idee om een blokhut naast het huis te plaatsen. Op de plek waar nu nog niets staat, daar waar gras ligt. Hier is  ruimte om zoiets als een blokhut neer te zetten. Noem het een Tiny house.

  Het uitgangspunt van het ontwerp? Zo licht en open mogelijk. Woon en slaapgedeelte van elkaar scheiden. Kleurontwerp: muren met zachte zeetinten: zand met een beetje roze en geel en grijzigblauw.  Leuk voor logés of Bed en Beach.

  Interieurontwerp: belangrijk is wanneer je deze nieuwe uitdaging aangaat eerst na te denken over de praktische zaken. Wat wil je precies in de extra ruimte gaan doen of hebben.  Wil je behalve deze ruimte als woon en slaapgedeelte ook nog ruimte voor een bad, keukenblok en kastruimte? Maak een plan.

  Hoe ga je om met een kleine ruimte en een zoveel mogelijke efficiënte indeling. En let wel: de lichtsituatie van een ruimte wordt bepaald door de ligging.

  Maak er iets uitzonderlijks van en creëer een lekker thuisgevoel.

 • Blog

  Puur interieurontwerp

  Puur interieurontwerp

  Ik help je graag met een doordacht interieurontwerp en kleurontwerp. Door de ruimte op een subtiele maar krachtige wijze en authentieke stijl in te richten zodat jij je thuis voelt.

  Dit doen we stapsgewijs. Eerst bepalen we de functie van je ruimtes. Wat wil je bereiken met deze ruimte? Is het een kleine ruimte en wil je deze groter doen lijken. Of heb je een lage ruimte en wil je deze hoger laten lijken. Wil je juist een hele andere indeling.

  Je zit altijd vast aan de ruimte die je hebt, maar je kunt de ruimte beïnvloeden. Dat kan doormiddel van kleur en lijnen. Hoe je dat doet? Stel hier je vraag en ik zal antwoorden.

  voorstel inrichting

 • Blog

  Lekker naar buiten

  Lekker naar buiten

  Nu het weer het toelaat is het fantastisch om lekker buiten te zijn.

  De prehistorische mens vlocht de wanden van zijn woningen. Nu zijn er vele leuke meubels en hippe woonaccessoires.  De naam Rotan kennen we natuurlijk allemaal.  Dat kon ik me een paar jaar geleden toch niet voorstellen. Dat rieten items en rotan meubelen weer helemaal hip zouden worden.

  Rotan is een materiaal dat komt van de rotanpalm, Calamus rotang. Het komt in de subtropen voor als een erg lange liaan. Er zijn heel wat verschillende typen rotan. Van de geoogste stengels worden door vlechttechnieken bijvoorbeeld manden en meubelen gemaakt. Voor meer sfeer in de tuin kun je kiezen voor stijlvolle rieten meubels. Rieten meubels maar ook verlichting ademen het landelijke gevoel en creëren een romantische stijl.

  Super om rotan meubelen te combineren met andere natuurlijke materialen zoals leer, hout en leisteen. Maak een rotanfauteuil hip en comfortabel met een vachtje of bontje erover. Een gehaakt kleed of wollen kleed doet trouwens ook zijn werk. Rotan meubels gaan ook goed samen met bamboe artikelen en gevlochten vloerkleden.

  Ik zou zeggen ga voor rotan deze zomer!

   

 • Blog

  Hup in de pen

  Hup in de pen.

  Vaak denk ik laat ik een blog schrijven. Dingen delen met anderen lezers, geïnteresseerden in design, kunst, interieur, leuke winkels, gezellige steden ect.

  Misschien is het leuk en interessant om te bloggen over hoe ideeën tot stand komen in de ontwerpen, te inspireren. Of weetjes uit te wisselen. Waar kun je dat mooie meubelstuk, design, kunst of winkel vinden.  Lijkt je dat leuk? Laat mij dat weten. Ik zou zeggen ‘Hup in de pen!’