• Blog

  Lekker naar buiten

  Lekker naar buiten

  Nu het weer het toelaat is het fantastisch om lekker buiten te zijn.

  De prehistorische mens vlocht de wanden van zijn woningen. Nu zijn er vele leuke meubels en hippe woonaccessoires.  De naam Rotan kennen we natuurlijk allemaal.  Dat kon ik me een paar jaar geleden toch niet voorstellen. Dat rieten items en rotan meubelen weer helemaal hip zouden worden.

  Rotan is een materiaal dat komt van de rotanpalm, Calamus rotang. Het komt in de subtropen voor als een erg lange liaan. Er zijn heel wat verschillende typen rotan. Van de geoogste stengels worden door vlechttechnieken bijvoorbeeld manden en meubelen gemaakt. Voor meer sfeer in de tuin kun je kiezen voor stijlvolle rieten meubels. Rieten meubels maar ook verlichting ademen het landelijke gevoel en creëren een romantische stijl.

  Super om rotan meubelen te combineren met andere natuurlijke materialen zoals leer, hout en leisteen. Maak een rotanfauteuil hip en comfortabel met een vachtje of bontje erover. Een gehaakt kleed of wollen kleed doet trouwens ook zijn werk. Rotan meubels gaan ook goed samen met bamboe artikelen en gevlochten vloerkleden.

  Ik zou zeggen ga voor rotan deze zomer!