fotografie

Beroepsfotograaf

We zien dagelijks veel foto’s om ons heen en voorbijkomen. Steeds meer mensen raken gefascineerd door fotografie. Ook ik ben gefascineerd geraakt en volg nu een fotovakopleiding aan de School voor Fotografie in Utrecht.

Mijn specialisatie in de fotografie is architectuur-, en interieurfotografie, lifestyle-, en straatfotografie. Ik kijk graag met een openblik en kies mijn onderwerp zorgvuldig. De juiste compositie, afstemming kleur en het lijnenspel is voor mij een belangrijk onderdeel.

Architectuurfotografie een dagje cultuur. Een stad heeft zo veel te bieden; doorkijkjes, karakteristieke pandjes, kleine binnenplaatsjes, mooie etalages, spiegelende gebouwen waar creatieve effecten mee te behalen zijn, de contrasten tussen oud en nieuw.

Interieurfotografie is voor mij creatief fotograferen. Op het eerste gezicht lijkt er qua compositie niet zoveel eer te behalen aan interieurfotografie. De inrichting staat vast, het toestel dient dit enkel te registreren. Een interieur loopt niet weg en biedt de gewiekste fotograaf alle tijd om een plaat van hoge kwaliteit te knippen. Daarnaast is het een uitdaging om een statisch onderwerp toch boeiend uit te beelden.

In de vakantie heb je eindelijk de kans om te fotograferen. Je hoeft niet op zoek te gaan naar een onderwerp, die dienen zich zelf aan.
Zo leuk Straatfotografie. Een aparte tak van de fotografie, de zogeheten straatfotografie. Eigenlijk focust die zich op alles wat niet onder het kopje ”gebouwen” valt: mensen die in de rij staan om in de metro te stappen, een oud vrouwtje dat duiven voert, passanten in een winkelstraat.

Foto's: Jacqueline Jellema, All rights reserved! 

https://www.instagram.com/jacquelinejellema/