Hi, welkom! 

Super leuk om kennis te maken.

Wat ontzettend leuk dat je hier op mijn website bent. Uiteraard kennen wij elkaar nog niet en daarom stel ik me aan je voor.  Mijn naam is Jacqueline Jellema, geboren Friezin. Ik woon in de provincie Groningen op de grens van Drenthe in het dorpje Kropswolde-Meerwijck gelegen aan het Zuidlaardermeer.  Een fijne plek om te wonen en te werken, omgeven door prachtige natuur en voor mij een omgeving vol inspiratie.

Na mijn studie bedrijfsadministratie en eerst gewerkt te hebben als bedrijfsadministrateur, werd het tijd het roer om te gooien. De creatieve geest in mij was er altijd al.  Vanaf jongs af aan ben ik al bezig met creëren, Ik houd van afstemming, rust en balans. Het plaatje moet kloppen. 

In 1991 behaalde ik mijn diploma meester coupeur, textielkunde en ontwerper in het kleermakersvak. In 1998 kwam daar vormgever bij. Na mijn studie binnenhuisarchitectuur, Interior Design, Colorist en Stylist ben ik in 2007 gestart met mijn interieurontwerp bureau ‘Interieur Design Bureau’ genaamd “IDB Living & Design”. Ruim 15 jaar werk ik als zelfstandig interieurontwerper en kleurenspecialist.

Fotograferen deed ik als kind met een oude Kodak Analoog camera van mijn vader, deze verruilde ik later in 1978 voor een Pentax ME. Pas in 2005 ben ik gaan fotograferen voor de makelaardij. Gek genoeg fotografeerde ik hobbymatig steeds minder. Ik vond de foto’s plat en inspiratieloos. Mijn interesse in de fotografie raakte op de achtergrond en het fototoestel ging in de kast.

Totdat ik in 2017 mijn interesse in de fotografie terugkreeg. Dat jaar ben ik gestart met de basisopleiding bij de School voor Fotografie in Groningen. Het blijkt: fotograferen is een vak! En daarom besloot in 2018 de 1- jarige fotografie opleiding te gaan volgen bij de School voor Fotografie in Utrecht. Eind 2019 is deze opleiding succesvol afgerond. Ik werk sindsdien vanuit mijn eigen studio  Jacqueline Jellema fotografie.   

En nu zit ik helemaal vol inspiratie. Wat je wellicht al zou verwachten wil ik de fotografie graag combineren met interieurs. Het lijkt mij super om al mijn vakkennis en ervaring samen te voegen en mooie producten neer te zetten, foto’s die ik maak en dan kan toepassen in jouw interieur. Denk aan een mooi behangetje, een mooie plaat aan de wand, kussens voor op je bank of stoel. Of een mooie unieke lampenkap. Ik ben zo benieuwd waar je voor zou gaan.  Of misschien wil je wel een uniek vloerkleed of gordijn! Hoe mooi is  dat! Dat jouw interieur die persoonlijke touch krijgt.

Ben je nieuwsgierig naar deze mogelijkheden? Neem dan geheel vrijblijvend contact op met mij: Bel of app-en mag, maar natuurlijk kun je ook mailen.

©IDB Living en Design  ©Jacqueline Jellema fotografie 

STERK IN BEELD, CREATIEF IN INTERIEUR 

2007:  “Aanbeveling Cristy Brandriet : Als hoofddocent van de opleiding binnenhuisarchitectuur en persoonlijk begeleidster van Jacqueline Jellema ben ik overtuigd van haar kwaliteiten als Interior Designer. Ze heeft gedurende de opleiding haar vakkennis; veelzijdigheid en vindingrijkheid steeds weer bewezen. Jacqueline heeft zich met haar ontwerpgevoel beslist onderscheiden, daarom kan ik u deze studente van harte aanbevelen.”