Ha fijn, eindelijk het is lente en we kunnen weer lekker naar buiten. Voor mij het mooiste seizoen. 

Nu het weer het toelaat is het fantastisch om lekker buiten te zijn. Ik houd zo van het buitenleven. De grond kleurt prachtig met al die mooie stinsenplanten. Paars, geel, wit ik krijg er geen genoeg van. 

Ik krijg er ook weer helemaal zin in om de buitenboel schoon te maken, potten neer te zetten en de meubelen weer op het terras te zetten.  

De naam Rotan kennen we natuurlijk allemaal.  Dat kon ik me een paar jaar geleden toch niet voorstellen. Dat rieten items en rotanmeubels weer helemaal hip zouden worden. De prehistorische mens vlocht de wanden van zijn woningen met riet. Nu zijn er vele leuke rotanmeubels en hippe woonaccessoires. 

Rotan is een materiaal dat komt van de rotanpalm, Calamus rotang. Het komt in de subtropen voor als een erg lange liaan. Er zijn heel wat verschillende typen rotan. Van de geoogste stengels worden door vlechttechnieken bijvoorbeeld manden en meubelen gemaakt. Voor meer sfeer in de tuin kun je kiezen voor stijlvolle rieten meubels. Rieten meubels maar ook verlichting ademen het landelijke gevoel en creëren een romantische stijl.

Super om rotanmeubels combineren met andere natuurlijke materialen zoals leer, hout en leisteen. Maak een rotanfauteuil hip en comfortabel met een vachtje of bontje erover. Een gehaakt kleed of wollen kleed doet trouwens ook zijn werk. Rotanmeubels gaan ook goed samen met bamboe artikelen en gevlochten vloerkleden.

Ik zou zeggen ga voor rotan dit jaar in mijn tuin! Heerlijk dat buitenleven!