Maak van je huis je thuis

Wie zijn de bewoners. Hoe willen de bewoners leven, wonen in hun huis.  Je woont al heel wat jaartjes, met je gezin, in dit huis. De kinderen waren klein of zijn in het huis geboren. Nu, jaren later, zijn ze jonge adolescenten en willen ook een eigenplek om lekker te chillen.  Niet meer bij hun ouders op de bank. De tijden veranderen en zo ook onze behoeften.  Wel gezellig dingen met elkaar blijven doen, maar ook ’s avonds in je woonkamer kijken naar je eigen tv-programma’s of filmpje of serie op Netflix. Het wordt tijd om een plekje te creëren voor deze jongelui. En ook aan jezelf te denken.

Ik heb vier woon inspiratie plaatjes uitgezocht.

Linksboven: een gezellig plek voor ieder, jong en oud, die lekker wil aanschuiven aan de keukentafel. Voor een kop koffie, thee een gesprekje of een lekker hapje. Kies voor een ruime eettafel waar je ook lekker wat stoelen of krukjes aan kwijt kan. Het gebruik van ruwe materialen maakt het stoer. Leuk om vintage en nieuw design te combineren. Dat maakt het interieur veel persoonlijker. Kleur kun je naar eigen smaak creëren.

Rechtsboven: een serre idee met veel groen. Een plek om nog even lekker van het buiten-binnen gevoel te genieten. Om te werken op je laptop, fijn je huiswerk te maken of gewoon lekker te hobbyen of even te lezen in je krant met een kopkoffie of te genieten in je favoriete tijdschrift.

Linksonder: wanneer de dagen kouder worden. En dan is het vooral heerlijk om lekker plaats te nemen bij de warme kachel of openhaard. Een kachel staalt knusheid uit. Tegenwoordig ook hele moderne varianten, milieubewuster en duurzamer materiaal. Ik zie mijzelf daar al zitten met een lekker glaasje wijn en een goed boek.

Rechtsonder: beetje strak maar toch heel gezellig deze woonkamer met de houtlookvloer, de bank met kussens, de poefjes en ronde bijzettafeltjes, maken het knus.  De ronde vormen maken het net wat speelser. Heerlijk bankhangen en tv kijken.